Csőtörések és egyéb hibák javítása

Sajnos a dugulás problémák megoldásához bizonyos esetekben nem elegendő csupán a csatorna alapos kitisztítása.

csőcsere utáni csővezeték szakasz

Az új, kijavított cső

Egy jelentős csőhiba jobb esetben csak gyakori dugulásokat okoz, de vannak esetek, amikor a hibából fakadóan még beázás is történik, vagy akár a dugulás egyszerű gépi elhárítása is ellehetetlenül. Ilyen esetben mindenképpen szükség lehet a hibás szakasz kicserélésére.
Amennyiben a meglévő vezeték cseréje túl nagy bonyodalommal járna, például ha fel kellene bontani miatta a fél ház padlózatát, alternatívaként lehetőség van teljesen új nyomvonal kiépítésére is.

Bár sok éves tapasztalatunknak köszönhetően csak ritkán adódik olyan helyzet, amit ne tudnánk bontás nélkül megoldani, de ha szükséges, képesek vagyunk a javítást úgy kivitelezni, hogy az a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az ön számára.
Sajnos a legtöbb szerelő úgy végzi el az ilyen bontásokat, hogy az ingatlan tulajdonosa közben úgy érzi tőle magát, mintha háborús övezetbe került volna.

csőtörések javítása koszos munkavégzéssel

Mi nem így csináljuk…

A legrosszabb a falak és a beton feltörésével járó por, ami mindenhova elszáll és lerakódik a lakásban. Különösen igaz ez a mai divatos lakás kialakításoknál, ahol a lakótér jelentős része egybenyitott, és kevés az elválasztó ajtó.
Bár lehetne a vésést kulturált módon, porszívó segítségével is végezni, a legtöbb szerelő nem bajlódik ilyesmivel. Mi viszont minden esetben porszívót használunk ha lakótérben kell vésni.

Demonstráció a Bosch elszívó technikájára. (Mi is ilyesmit használunk, de nem feltétlenül csak Bosch-t.)

Ha úgy adódna, hogy nem lehet egy nap alatt befejezni a munkát, akkor a munkaterületen olyan rendet rakunk a nap végére, hogy a lakókat csak minimális mértékben zavarhassa a dolog.

Szerencsére a legtöbb biztosítási szerződésben szerepel a csőtörés is mint biztosított káresemény, így amennyiben valóban sérült a lefolyócső, úgy a költségek jelentős részét meg szokta téríteni a biztosító.

Amiért érdemes lehet minket választani a feladat elvégzésére:

 

  • Fejlett műszereink segítségével pontosan meg tudjuk határozni a hibák, és így a bontás helyét is, ami jelentősen csökkenti a bontással, és az utána járó helyreállítással járó költségeket és kellemetlenségeket.
  • A műszeres vizsgálatról, és az azt követő javításról szóló számlát jellemzően a biztosítók is befogadják. (Ha az esetre vonatkozik a biztosítás).
  • A lakótérben történő bontást úgy végezzük, hogy az a lehető legkisebb porral és kellemetlenséggel járjon. A bontás környezetét fóliák és kartonpapírok leterítésével védjük, a vésési munkálatokhoz pedig porszívó készüléket is használunk, így ön nem fogja úgy érezni, mintha a lakása háborús övezetté változott volna.
  • Több mint 30 éves tapasztalatunk van a duguláselhárítás terén, így tudjuk azt is, hogy milyen szerelési hibák vezetnek a dugulások kialakulásához, így azokat természetesen el is tudjuk kerülni.
  • A javítás után a még be nem temetett csőről külső felvételt, a cső belsejéről pedig kamerás vizsgálatot adunk át önnek, így könnyen ellenőrizhető az elvégzett munka minősége.
  • Az általunk elvégzett munkára hosszútávú garanciát vállalunk.

Árajánlatért hívjon minket: +36-30-363-85-95

További szolgáltatásaink

Csőgörényes duguláselhárítás

Lefolyócsövek duguláselhárítása csőgörénnyel, vagy kézi szerszámokkal.

Gyakori dugulások megszüntetése

Ha gyakran dugul el a lefolyó, mi kivizsgáljuk ennek okát, és a dugulás mellett magát a kiváltó okot is megszüntetjük.

Magasnyomású vizes csőtisztítás

Kis és nagy átmérőjű lefolyócsövek kitisztítása magasnyomású vizes technikával.

Kamerás csővizsgálat, nyomvonalkeresés

A lefolyócsövek vizsgálatához használt elsődleges műszer a csőkamera, aminek segítségével a vezeték belső állapota ellenőrizhető, és a nyomvonala is meghatározható.

Lefolyócsövek vízkőtelenítése

A vízkő hosszú idő alatt rakódik ki, és beszűkítheti a csatornákat. Mi speciális felszereléssel eltávolítjuk a vízkövet a lefolyócsövekből.

Csőtörések és egyéb hibák javítása

Az esetelges hibákat megszüntetjük, és az általunk kiépített csőszakaszra garanciát vállalunk. A bontást a lehető legkisebb kellemetlenség mellett végezzük.

Hasznos tudnivalók

Alapvezeték dugulás

Alapvezeték dugulás

Mi az alapvezeték, és honnan ismerjük fel az alapvezeték dugulását Alapvezetéknek hívják azt a gyűjtőcsövet, ami a házban, vagy a lakásban lévő...

bővebben
A kézi csőgörények használata

A kézi csőgörények használata

Ha házilag szeretnél duguláselhárítással próbálkozni, akkor kipróbálhatod a barkácsboltokban is kapható kézi csőgörények egyikét. Habár mielőtt bele...

bővebben

összes megtekintése